Fototips

Kies jij voor een geboortekaartje met foto? Dan wil je natuurlijk graag een prachtige foto van jullie baby. Je kunt er voor kiezen om een professionele newborn fotograaf in te huren voor het maken van de foto voor het geboortekaartje, maar natuurlijk kun je dit ook zelf doen. Voor het maken van een kwalitatief goede foto hebben we de volgende tips voor je.


Licht

Licht is heel belangrijk in een foto. Maak je foto bij voorkeur bij daglicht dat geeft mooi zacht licht. Zoek een plekje vlak bij een raam en maak daar een mooie foto.

Achtergrond

Het draait in de foto om jullie kindje. Een drukke achtergrond leidt af van jullie baby. Kies daarom voor een rustige achtergrond in de foto. Je kunt bijvoorbeeld een effen deken of witte hydrofieldoek mooi gladstrijken en jullie kindje daar op leggen.

Kleur of zwart wit

Denk vooraf na of je de foto in kleur of zwart wit op het kaartje wilt zetten. Kies je voor zwart wit, zorg dan dat er voldoende contrasten in je foto zijn anders wordt de foto "vlak". Heeft je baby een licht huidje, kies dan  bijvoorbeeld voor wat donkerder kleding.

Newborn fotograaf

Wil je echt een prachtige foto in het kaartje, dan kun je overwegen een professionele newborn fotograaf in te schakelen. We hebben voor jullie een selectie gemaakt van newborn fotografen in heel Nederland die wij aanbevelen. Bekijk hier de door ons aanbevolen newborn fotografen.