Meest gestelde vragen

Type hier je vraag:
Gerelateerde vragen over Opmaak kaartjes
- De kleuren van het gedrukte kaartje zijn anders dan op mijn beeldscherm

De kleuren op een beeldscherm (RGB) worden anders opgebouwd dan de kleuren in drukwerk (CMYK). Daarnaast zijn de kleuren van jouw beeldscherm afhankelijk van de instellingen van jouw beeldscherm (helderheid, contrast, etc). Elk beeldscherm zal de kleuren daarom anders laten zien en is daardoor geen betrouwbare bron voor de werkelijke gedrukte kleuren. Wij adviseren daarom altijd een proefdruk van het kaartje te bestellen.

- De kleuren van de gedrukte kaartjes zijn anders dan een eerdere proefdruk

De kleuren van de gedrukte kaarten zijn van heel veel factoren afhankelijk. Papiersoort, temperatuur, luchtvochtigheid, staat van de drukpers enzovoort zijn allemaal van invloed op het uiteindelijke kaartje. Hierdoor kan er kleurverschil ontstaan tussen kaarten die op verschillende momenten zijn gedrukt. Onze drukkerij probeert deze verschillen zo klein mogelijk te houden. Een klein verschil valt binnen de toleranties die we hanteren. Is het verschil in kleur groot, neem dan even contact met ons op. Stuur een foto en je ordernummer mee in de mail. Wij onderzoeken het dan voor je.

- Waar moet ik op letten als ik het kaartje zelf maak?

Voor een zo mooi mogelijk resultaat hebben we een aantal tips voor je:1. Gebruik niet te veel verschillende lettertypes door elkaar. Het mooiste resultaat krijg je als je één basis lettertype gebruikt voor alle teksten en een ander opvallend lettertype voor de naam en eventueel een klein tekstje.

2. Zet de teksten niet te dicht op de randen van de kaart. In de editor kun je de veiligheidsmarge aan zetten. Zorg dan dat je teksten binnen de stippellijntjes blijven en dan zit je goed

3. Maak je teksten niet te groot. Voor de normale teksten is 12 pt vaak ruim voldoende. De naam kun je natuurlijk wel groter maken.

4. Maak je teksten uiteraard ook niet te klein. Hoe klein je kunt gaan hangt van het lettertype af. Meestal is kleiner dan 9 pt niet aan te raden. Bij twijfel altijd eerst een proefdruk bestellen.

5. Gebruik ook niet te veel verschillende groottes voor het lettertype.


- Kunnen jullie mij helpen bij het opmaken van het kaartje?

Ja hoor! Wij helpen je graag. Het is natuurlijk leuk om zelf je kaartje helemaal te maken, maar soms heb je het deskundige oog van een grafisch ontwerper nodig om het net even helemaal af te maken. Daar kun je onze hulp voor inschakelen!
Bij het opmaken van je kaartje in de editor vind je rechts de button "HULP NODIG?". Vul het formulier volledig in en verstuur het. Wij kijken dan met een professionele blik naar jouw kaartje en maken een aangepast voorstel in een kopie van het kaartje welke we opslaan in jouw account. Zo kun je zelf beslissen welke opmaak je het mooiste vindt.

- Ik wil graag iets veranderen in het ontwerp van het kaartje. Kan dat?

Ja hoor in de meeste gevallen is dit mogelijk. Vul het "HULP NODIG?" formulier in dat je rechts in beeld vindt in de editor. Beschrijf hierin zo duidelijk mogelijk je wensen. De meeste kleine aanpassingen doen we zonder extra kosten voor jullie. Heb je een wat uitgebreider verzoek waar extra kosten aan verbonden zijn, dan laten we je dat natuurlijk eerst weten.
Het aangepaste voorstel voor het ontwerp slaan we op in jullie account zodat je zelf kunt bekijken of het helemaal naar je zin is.

- Ik wil graag een heel nieuw ontwerp laten maken. Kan dat?

Ja hoor, dat kan! Wij denken graag mee met jullie wensen. Voor een geheel nieuwe ontwerp rekenen wij wel ontwerp kosten. Deze zijn afhankelijk van jouw wensen. Via de button "HULP NODIG?" kun je je wensen aan ons laten weten. Wij maken dan eerst een prijsopgaaf en een planning van de doorlooptijd van het ontwerp. Nadat je akkoord bent gegaan met de prijsopgaaf gaan we voor je aan de slag.
Wil je graag een ontwerp op maat houd dan rekening met de doorlooptijd van enkele weken en neem ruim voor de uitgerekende datum contact met ons op.

- Kan jullie naam ook van de kaart verwijderd worden?

Op de achterzijde van de kaart staat in het klein onze naam. Dit is ter bescherming van ons auteursrecht op de ontwerpen. Daarom is het dus ook niet mogelijk om dit te verwijderen. Het is eventueel wel mogelijk om de plaats van het logo aan te passen als het in de weg staat in jullie ontwerp. Neem hiervoor contact met ons op via het "Hulp nodig?" formulier.